Beton ciré eigenschappen en voordelen

Beton ciré is een waterdichte afwerking van cement, kunsthars, kiezelstenen, zand en kleurstof, verkrijgbaar in diverse kleuren. Het is geschikt voor diverse oppervlakten zoals wanden, meubels, planken, werkbladen, vloeren en trappen, mits de ondergrond vormvast, glad en vlak is. Beton ciré heeft vele voordelen, waaronder waterdichtheid, vochtwerendheid, schimmelwerendheid en vergt weinig onderhoud. Daarnaast kan het ook gecombineerd worden met vloerverwarming. Dit komt door het gebruik van hars (resin) waardoor Beton ciré waterdicht is. Er zijn permanente systemen ontwikkeld om de waterdichtheid te behouden.

Het aanbrengen van beton ciré

Als u beton ciré wilt aanbrengen, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Het oppervlak moet stofvrij, ontvet en geschuurd zijn met korrel P120, P400 en P1000. Beton ciré kan worden aangebracht met een plamuurmes of rood spackmes in twee lagen, met een maximale dikte van 200-300 ml per vierkante meter. Het aanbrengen van Beton ciré gebeurt verspreid over meerdere dagen en na het aanbrengen van elke laag moet het oppervlak bijgewerkt en geschuurd worden. Er zijn systemen ontwikkeld om Beton ciré waterdicht te maken en eenvoudig schoon te maken.

Oxidestuc kenmerken en voordelen

Oxidestuc is een metallic betonstuc die op bijna elke ondergrond aangebracht kan worden, maar niet geschikt is voor vochtige ruimtes of vloerafwerking. Het zorgt voor een verrassend effect op wanden en is verkrijgbaar in zes moderne metallic tinten. De kleur en uitstraling van oxidestuc zijn afhankelijk van de lichtinval en de kijkhoek. Hierdoor creëert u een unieke en industriële uitstraling in uw woonruimte. Door de metallic glans lijkt de muur van metaal te zijn, wat een extra dimensie geeft aan de ruimte. Oxidestuc is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat jarenlang meegaat en eenvoudig te reinigen is.

De juiste stuc kiezen voor uw woonruimte

Bij het kiezen van de juiste stuc voor uw woonruimte is het belangrijk om te kijken naar de ruimte en de toepassing ervan. Zo is oxidestuc bijvoorbeeld een goede optie voor een industriële uitstraling in uw woonruimte. Het kan op bijna elke ondergrond aangebracht worden en is verkrijgbaar in zes moderne metallic tinten. Houd er wel rekening mee dat oxidestuc niet geschikt is voor vochtige ruimtes of vloerafwerking. De prijs van beton ciré per m2 is afhankelijk van de ruimte en toepassing en kan lastig precies te bepalen zijn. U kunt altijd advies vragen aan een stucdesigner om de juiste keuze te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *